Lentetoernooi biljartclub “Aan Stoot” .

 

De TC van “Aan Stoot” organiseert ieder jaar een eigen toernooi waarvoor ieder lid wordt uitgenodigd om mee te doen.

De opzet van het toernooi wordt hieronder beschreven.

 

Reglement.

 

-            deelnemers krijgen een nummer op de volgorde van aanmelding.

-             gespeeld worden 2 partijen ( 1x vm en 1x nm) per deelnemer en volgorde door het lot bepaald (lootjes met nrs trekken door deelnemers) tegen 2 verschillende, andere deelnemers. Als de 2e partij gelijke deelnemers zou krijgen wordt het 2e lootje van de partij opnieuw getrokken en gaat het vorige 2e lootje terug voor trekking.

-            bij een oneven aantal deelnemers wordt bij de laatste deelnemer (ochtend en middag) een lootje getrokken voor een tegenstander, die deze partij buiten mededinging speelt.

-             aantal beurten van de partijen is afhankelijk van het aantal deelnemers.

-            alle partijen staan onder leiding van 2 TC-leden (teller en schrijver)

-             registratie van de verschillend gemaakte caramboles (0- of 1 à 2- of 3+ banden) die worden geteld in de partijen en per beurt op formulieren genoteerd.

-            het resultatentotaal uit de tweede partij wordt per deelnemer / per soort carambole vergeleken met dat uit zijn eerste partij.

-            tijdens het toernooi worden deze resultaten bijgehouden in de computer.

-            als naar het oordeel van de wedstrijdleiding / TC-leden de beurt niet wordt uitgevoerd met de intentie om een bal te raken c.q. een carambole te maken, wordt voor deze beurt een extra verschilpunt genoteerd en moet de beurt met de nieuwe (bal)situatie door speler worden vervolgd. Het gaat ook om plezier en respect voor het spel en de tegenstander.

-            vóór de bekendmaking van de winnaar kunnen eventueel door de deelnemers de eigen resultaten bij de computer worden vergeleken met hun eigen notatie.

-            de winnaar van het toernooi is degene die met het totaal van die verschillen het dichtste bij 0 (nul) komt.

Is er een gelijke uitslag, dan is de volgende toets het grootst aantal gemaakte caramboles en bij dan nog steeds gelijke stand bepaalt het aantal 0-banders tussen deze gelijken de uiteindelijke winnaar van de beschikbare trofee.

-       naast deze trofee worden ook 3 prijzen uitgereikt, verspreid tussen hoog en laag in de volgorde door de uitslaglijst heen. (bijv.: plaats 5 – 10 – 15). Zo maakt iedereen een kans.

 

Na de bekendmaking van de winnaar is er geen beroep op de uitslag meer mogelijk.

  

Uitslag toernooi 2014 (aanklikken om de PDF te openen)

Uitslag toernooi 2015 (aanklikken om de PDF te openen)

                                    In 2016 is het Lentetoernooi helaas niet gespeeld i.v.m te weinig aanmeldingen.